<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4119151268278228861\x26blogName\x3d%E2%9C%BFEiY-LiN%E2%9C%BF\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eiy-linbloggergirl.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eiy-linbloggergirl.blogspot.com/\x26vt\x3d-4771370130123995499', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


✿ mencuri ye adik sedaraku?? ✿
8:47 PM : Wednesday, April 27, 2011 | Add comment [0]
ni ade kene mengena soal hidup aku n family aku..
smlm aku pat berita dari ibu aku...
ade org dok mencuri wet bapak aku..
aku bangon tido siap mandi2...ddk2 tbe2 ibu aku ckp..
"kak ko curi wet abah ea?" amboi mak aku.. sepocen pon aku tak berani nak curi..
lagi kn 50??aku terkejut... aku ckp
"mane ade!!wat pe la aku curi aku nak wat li ape je..baik aku mintak la.."
bkn nya bpak aku tak pnh tak kasi law aku mintak wet...
tibe2 ibu ckp"td pg abah berak dompet henset semua letak kat kereta..
ci mirul tu kdng2 g skola naik dgn abah .. agaknya die nmpk dompet abh..tu yg die amik
abah siap berak tgk2 die dah de dlm kereta..abah td nak li barang tgk2 hilang 50"
emang sah la mrul yg curi!!! duit mak nya bolh curi lagi kn wet org lain!!
kecik2 dah mencuri??esk beso nak jd pe??perompak sejati..
wahai ibu kepada yg digelar ibu.
ajr la ank2 kamu didik mereka baik2..
bkn nya mcm tu care nya smpai kecik2 dah pndai mencuri???
ya allah. halal ke duit tu ko curi kalau bapak aku tak halal kn??
ibu ko yg pat dosa dik..
my friends.. jgn la jd mcm adik sdra i ni...
sedih i tgk mcm makbapak die tak ajr kn???
smpai nak mencuri wet bapak aku???
aku yg anak sendri pon tak berani nak mencuri weh...
paling2 pon aku mintak je...
kalau terjumpe wet pon..aku tnye dlu.. wet spe yekk...
kalau tak de spe nak ngaku baru aku amik..hehe

ermm... pape pon u all jgn suke2 nak mencuri yek...
tahu kn ape hukum mencuri???
renung2 kan la..
biar curi pahala jgn curi dosa.. :)




ABOUT ME
BORAK BERSAMA MRS.GIGIRABITT
My fRiEndS
CREDITS